TIEDOTE KORONAVIRUKSESTA 13.3.2020

Tiedote koronaviruksesta

TIEDOTE 13.3.2020

 

Linkki Ilmajoen kotisivuille, mistä vastaava tiedote myös löytyy:

 

http://www.ilmajoki.fi/ajankohtaista/?lang=fi&id=6652

 

 

Ilmajoen kunnan toimenpiteet ja ohjeet koronavirusepidemiaan liittyen

 

Ilmajoen kunnan johtoryhmä ja koulujen rehtorit sekä JIK Ky:n työterveyshuollon edustajat ovat ryhtyneet toimenpiteisiin koronavirusepidemian vuoksi.  Tilannetta seurataan jatkuvasti ja reagoidaan tarvittaessa muuttuvaan tilanteeseen.

Seuraavan kerran ryhmä kokoontuu  maanantaina 16.3.2020. Tiedotetta päivitetään maanantaina 16.3.2020.

 

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy THL:n ja Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta sekä työterveyslaitoksen sivuilta.

THL ajankohtaiset  https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Työterveyslaitos  https://hyvatyo.ttl.fi/koronavirus/ohje-yrityksille

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri http://www.epshp.fi/sairaanhoitopiiri/ajankohtaista

 

Koronaviruksen vaikutus Ilmajoen kunnan toimintaan

Koulujen ja päiväkotien toiminta jatkuu normaalisti, kuten kunnan muutkin toiminnot. 

Ylioppilastutkintolautakunnan tiedotteen mukaan Ylioppilastutkintolautakunta on yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa päättänyt aikaistaa kevään 2020 kolmannelle tutkintoviikolle sijoitetut reaaliaineiden koepäivät niin, että reaaliaineiden kokeet kirjoitetaan jo toisella tutkintoviikolla tiistaina 17.3. ja torstaina 19.3.

 

Ohjeet päiväkoti- ja kouluikäisten vanhempien lapsille

Seuraamme koronatilannetta ajantasaisesti ja tiedotamme kaikista mahdollisista  muutoksista Wilma-järjestelmän kautta ja muiden käytössä olevien tiedotuskanavien kautta.

Terveysviranomaisten ohjeita erityisesti käsihygieniasta tulee noudattaa.

Jos lapsi sairastuu äkilliseen hengitystieinfektioon, ei lapsen tulisi mennä päiväkotiin tai kouluun. Äkillinen hengitystieinfektio tarkoittaa kuumetta, yskää, kurkkukipua ja nuhaa, joihin voi liittyä muita oireita kuten lihaskipua ja päänsärkyä. Tämä on yleinen ohje, joka on voimassa tavallisestikin, mutta koronaviruksen takia sen merkitys korostuu.

 

Matkustamiseen liittyvät suositukset

Hallitus suosittelee, että epidemia-alueilta palaavien tulee sopia työhön paluunsa ajankohdasta ja poissaolosta työnantajansa kanssa.

Ilmajoen kunta suosittaa henkilökuntaa pidättäytymistä matkustamisesta vain välttämättömiin matkoihin.

Ilmajoen kunta suosittaa työntekijää (+ perhe) palatessaan,  jo alkaneelta ulkomaanmatkalta, jäämään kotiin kahdeksi viikoksi.

 

Miten suojautua koronavirustartunnalta?

Hyvä käsi- ja yskimishygienia on paras tapa ehkäistä koronaviruksen ja kaikkien muidenkin hengitystieinfektioiden aiheuttajien leviämistä.

• Pese kädet usein huolellisesti vedellä ja saippualla. Pese käsiä vedellä ja saippualla ainakin 20 sekunnin ajan. Mikäli vettä ja saippuaa ei ole saatavilla, voi käyttää alkoholipitoista käsihuuhdetta.

• Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi.

• Suojaa suusi, kun yskit tai aivastat. Käytä esimerkiksi nenäliinaa tai hihaa. Älä yski tai aivasta kämmeneesi tai vapaasti päin muita ihmisiä.

THL ohje käsienpesusta ja yskimisestä https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Lisätietoa:

Aluehallintovirasto: Tartuntalain 58 § mukainen päätös Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueelle

 

Valtioneuvosto https://valtioneuvosto.fi/ajankohtaista

EK Varautumisen huoneentaulu  https://ek.fi/ajankohtaista/uutiset/2020/03/13/ek-suosittelee-yrityksia-varautumaan-koronaviruksen-mahdolliseen-laajamittaiseen-leviamiseen/

 

 

Lisätiedot:

 

 

Janne Hakala

sivistysjohtaja

Ilmajoen kunta

[email protected]

044 419 1280