Palonkylän koulun koronastrategia

Palonkylän koulun toimenpiteet ja strategia koronaviruspandemian aikana

Liite Palonkylän koulun vuosisuunnitelmaan 2020-2021

 

Palonkylän koulun Korona-strategia

Sisältö:

  1. Palonkylän 4-portainen korona-strategia
  2. Käytänteet ruokailujen osalta
  3. Käytänteet välituntiporrastusten, -osastointien/-alueiden osalta
  4. Oppilasryhmäkokoonpanot
  5. Lähikontaktien välttäminen, turvavälien huomioiminen
  6. Oppilashuollon ja tuen järjestäminen
  7. Henkilökunnan kokouskäytännöt
  8. Koulun juhlat, vanhempainillat
  9. Toimintatapa työpäivän aikana sairastuneen oppilaan/henkilökuntaan kuuluvan henkilön kanssa
  10. Varautuminen etäopetukseen
  11. Viestintäsuunnitelmaa

 

 

 

 

 

1. Palonkylän 4-portainen korona –strategia

 

 

 

Koulualueella on 4 koulukiinteistöä. Porrasajattelussa on jokaisen koulurakennuksen oppilaista muodostettu solu. Solujen kanssakäymistä rajoitetaan portailta toiselle siirtyessä siten, että mahdollisten altistusten estäminen/leviäminen saadaan suoritettua. Arkipäivä suunnitellaan siten, että se mahdollistuu.

Alin porras on mahdollisimman lähellä normaalia koulukäytännettä. Portaittain koronaan liittyviä käytänteitä tiukennetaan siten, että ylin porras tarkoittaa jo etäopetusta. Käytänteet liittyvät ruokailuun, välitunteihin ja tunninpitoon. Alla olevien ohjeiden/porrastusten lisäksi ovat käytössä Thl:n ja Opetuksen järjestäjän ohjeet hygieniasta, turvaväleistä ja desinfioinneista ym.

 

2. Käytänteet ruokailujen osalta

          

 

 

 

3. Käytänteet välituntiporrastusten, osastointien/-alueiden osalta.

 

 

 

4. Oppilasryhmäkokoonpanot

 

Osastointi soluihin eri koulurakennukset huomioiden. Portaittain osastointia tiukennetaan. Kolmannella portaalla siirrytään vain oman luokan / oman opettajan opetukseen. Joustavia ryhmityksiä ja integrointeja vähennetään.

 

5. Lähikontaktien välttäminen, turvavälien huomioiminen

Portaittain tiukennetaan. Kiinnitetään enemmän sekä tarkemmin huomiota turvaväleihin.

Em. syystä myös ruokailu on siirretty pääkoulun puolella omiin luokkiin.

 

6. Oppilashuollon ja tuen järjestäminen

Oppilashuolto ja oppimisen tuki järjestetään ensimmäisellä ja toisella portaalla normaalisti. Kolmannella portaalla ja neljännellä portaalla pyritään käyttämään huoltajiin etäyhteyksiä. Laaja-alaisessa erityisopetuksessa siirrytään kolmannella portaalla etäopetukseen. Oppilashuolto- ym. palvelut pyritään hoitamaan etäyhteyksin, mutta tarvittaessa asiasta riippuen kokoonnutaan koululle.

 

7. Henkilökunnan kokouskäytännöt

Hoidetaan etäyhteyksin.

 

8. Koulun juhlat, vanhempainillat

Koulun yhteisiä juhlia, sekä vanhempainiltoja ei järjestetä. Kaikki em. ovat luokkakohtaisia tai vaihtoehtoisesti virtuaalisesti järjestettyjä.

 

9. Toimintatapa työpäivän aikana sairastuneen oppilaan/henkilökuntaan kuuluvan henkilön kanssa

 

Työpäivän aikana sairastuneen oppilaan/henkilökuntaan kuuluvan kanssa noudatetaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jakamia ohjeita sekä THL:n ohjeita.

 

Sairastuneen oppilaan kotiin otetaan yhteyttä ja pyydetään hakemaan lapsi pois. Sairastuneelle lapselle on varattuna koululta erillinen tila (palloiluvarasto), jossa hän voi odottaa kotiin kuljetusta. Valvovalle henkilökunnalle on suojavarusteita (maskeja ja visiirejä).

 

10. Varautuminen etäopetukseen

Koululla on chromebookeja käytössä ja oppilailla tunnukset google-suite ympäristöön. Kevään etäopetusjakson myötä rakenteet on testattu ja käytössä. Opetusta voidaan järjestää virtuaalisesti mm. video-opetuksena sekä classroom- sovelluksella.

 

Luokat 1-3, sekä erityisen tuen oppilaat voivat tarvittaessa osallistua lähiopetukseen koululla, jolloin voidaan hyödyntää myös etäopetusjärjestelyitä.

 

Tämä kohdistuu etenkin portaaseen 4. Laaja-alainen erityisopetus järjestetään etänä jo kolmannelta portaalta lähtien.

 

11.Viestintäsuunnitelmaa

Viestinnässä huoltajille käytetään pääsääntöisesti wilmaa. Viestintä on säännöllistä koko ajan. Koulunjohtaja tiedottaa koronajärjestelyistä ja strategiasta. Erityisesti portaan vaihtuessa toiseen, tiedottamista on tehostettava.

 

Oppilaiden kanssa tiedottaminen esim. etäopetustilanteessa onnistuu whatts appin, googlen hanggouttin tai clasroomin kautta. Myös sähköpostia käytetään hyödyksi.

 

Henkilökunnan välinen tiedotus tapahtuu wilman, whats appin, sähköpostin tai puhelimen kautta. Henkilökunnan kesken pidetään säännöllisesti joka toinen viikko opettajankokouksia.